Toril Gyldenskau

Forfatter og lesehest

Preptober!

Er det virkelig den tiden av året igjen? Under en måned igjen til NaNoWriMo?

I det minste har jeg årets NaNoprosjekt klart (hvis jeg ikke ombestemmer meg igjen i siste liten – det har jo skjedd før…). Og i år er jeg egentlig godt forberedt sammenlignet med tidligere år. I sommer gikk jeg til innkjøp av Aeon Timeline 3, og der sitter jeg nå og plotter. Ja, plotter. Pantseren har blitt en plotter! Jeg skal skrive i Scrivener som vanlig.

Årets prosjekt har fått arbeidstittelen «Shiny», og er en barnebok (fra ca. 9 år og oppover vil jeg anta) i fantasysjangeren. Kun én bok, ingen serie denne gangen.

Jeg har en grov outline på plass, jeg har de fleste karakterene og navnene spikret … og jeg vet hvordan historien begynner og hvordan den slutter. Forhåpentligvis har jeg resten av handlingen på plass også før 1. november. Den får bake seg ferdig i løpet av oktober. 🙂 Målet er selvfølgelig 50k ord i førsteutkastet (fordi NaNoWriMo), men jeg regner med den ferdige boken lander på rundt 40k etter redigering. Det skulle bli rundt 250 sider med lettlestskrift, tror jeg.

Skal du delta i NaNoWriMo i år?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *